Monday, 14 December 2009

.:: Tips Shading untuk Sempurnakan Hidung ::.

Tak perlu malu jikalau korang memiliki bentuk wajah yang kurang sempurna.

Dengan sentuhan make up semua bentuk kekurangan boleh ditutup.

Salah satunya bentuk hidung yang kurang mancung.

Korang boleh mengubahnya menjadi terlihat lebih menonjol, mancung cantik dan sempurna dengan menggunakan teknik shading yang tepat.

Jom saya ajarkan cara-cara utk shading ok? hehe. :)

  • Mula-mula, kenalah membersihkan wajah terlebih dahulu. Aplikasikan pelembab, lalu ratakan permukaan kulit wajah dengan foundation. Pilihlah foundation yang senada dengan warna kulit ok. Jangan memandai nak amek warna foundation yg putih2 je. Tu yg nampak sejampuk tu kang. hehe.
  • Kemudian, buat bayangan gelap pada sisi garis tulang hidung. Gunakan jemari Anda agar shading lebih membaur dan menempel dengan sempurna. Anda boleh guna eyeshadow color darkbrown kalau tak mampu nak beli shading2 dia. Kat sini saya bg tips, gaulkan skit pada tangan anda foundation + sedikit color darkbrown. Tadaa!! Leh jadi warna utk shading maa! Hehe.
  • Aplikasikan bedak tabur secara merata dengan cara menepuk-nepuknya ke seluruh bagian wajah. Lalu akhiri dengan menyapunya menggunakan berus beus besar. Ini bertujuan agar bedak lebih melekat cantik di atas foundation.

Untuk menampakkan lagi agar hasil mancung hidung kelihatan lebih jelas, sapukan kembali shading berbentuk powder dengan menggunakan berus kecil.· Akhiri rias wajah dengan menggunakan blush on warna pink agar wajah tampak lebih segar.

Ha..senang kan.. tak susah la.. mule2 mmg la amek mase lame nak buat. So buatla selalu.. lame2 10 minit pun tak sampai. hehehe. Teknik shading hidung ni sesuai la dgn saya. Almaklumlah.. saya tak de batang hidung. hahaha!

Selamat Mencuba!! :)

0 comments:

Post a Comment

<3 Comment Me <3

Related Posts with Thumbnails

NewsGoo

Loading...
 
Copyright 2009 Aku Wanita Biasa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan