Thursday, 13 January 2011

.:: Dana Karangkraf ::.

Saja boring-boring, saya baca megazine Remaja keluaran Januari 2011.

Ada lah sedikit info yang boleh saya share dengan korang.

Karangkraf ada menyediakan dana bagi pelajar yang ingin menyambung pelajaran ke peringkat Diploma & Ijazah. (institusi pengajian tinggi terpilih)

Jom kita tengok apa kelayakan pemohon yang digariskan.

Antaranya:

  • · Warganegara Malaysia dan berumur kurang dari 25 tahun (sape yg dah lbh 25 tu, jgnlah nak apply yer. Hhehe)
  • · Keputusan cemerlang dalam SPM (min 8 kepujian), STPM/matrikulasi/Diploma atau yg setara dengannya mencapai sekurang-kurang CGPA 3.00
  • · Aktif dalam sukan dan aktiviti kokurikum
  • · Fasih bertutur dan boleh menulis dengan baik dalam bahasa Inggeris
  • · Tidak terikat dengan sebarang biasiswa atau pinjaman pendidikan dari organisasi lain

Cara nak memohonnya pulak :

Korang hendaklah memuat turun BORANG PERMOHONAN melalui laman web Karangkraf.

Korang boleh klik kat sini ok! KARANGKRAF

Permohonan adalah terbuka sepanjang tahun. Kemasukan pelajar bergantung kepada institusi pengajian tinggi berkenaan:

  • · Kolej universiti SEGi (SEGi College)
  • · Universiti Tun Abdul Razak ( Unirazak)
  • · Universiti Industri Selangor (Unisel)

So, kepada sesiapa yang nak sambung belajar, korang boleh cuba apply dana dari karangkraf nih! ;)

1 comments:

ZaHiDa said...

slm.. I ade amik dana karangkraf ni.. =) i'm from unirazak.. slm perkenalan sis.. =)

Post a Comment

<3 Comment Me <3

Related Posts with Thumbnails
 
Copyright 2009 Aku Wanita Biasa. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan